Изтича срокът за плащане на данък “сгради” и такса “смет” с отстъпка
Изтича срокът за плащане на данък “сгради” и такса “смет” с отстъпка / netinfo

На 30-ти април изтича срокът за плащане на данък “сгради” и такса “смет” с 5-процента отстъпка, напомнят от община Варна. Те могат да бъдат платени в офисите на общинската дирекция „ Местни данъци”, в изнесените пунктове на “Информационно обслужване” АД, по банков път или чрез пощенски запис.

Двата офиса на общинската дирекция „ Местни данъци”, намиращи се в сградата на район „ Приморски” и на бул. „Сливница” 191 /Изчислителния център/, са с работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. /без прекъсване/. Ако и след това има граждани пред касите, работното време се удължава до 19.00 ч. Местните данъци и такси могат да се плащат и в Изнесени работни места към „Информационно обслужване”АД.

Възможност за заплащане по банков път има във всички офиси на „Централна кооперативна банка” АД – при съобщаване на ЕГН на лицето. Не е необходимо да се носи данъчното съобщение.  Възможност за заплащане с пощенски запис има във всички пощенски клонове на „Български пощи” ЕАД. За улеснение на гражданите в четири пощенски клона е създадена услугата „автоматично попълване на пощенски запис” за местни данъци и такса смет. Това са сградите на Централна поща, клон Аспарухово, клон „Вл. Варненчик” и 10-ти пощенски клон в кв. “Левски”.