Изтича срокът за плащане на данък МПС с отстъпка

Изтича срокът за плащане на данък МПС с отстъпка
Изтича срокът за плащане на данък МПС с отстъпка

Остават по-малко от две седмици до изтичането на крайния срок за внасяне на първата вноска на данъка върху превозните средства. Данък МПС се плаща на две равни вноски. Първата е до 31 март, а втората – до 30 септември. На предплатилите за цялата година до края на март се прави отстъпка от 5 процента.

До 30 април е срокът за внасяне на първата вноска за данък сгради и битови отпадъци. Варненци могат да спестят някой лев, ако в този срок платят местните си данъци и такси за цялата година. И този път отстъпката е 5%.

На 19 каси гражданите и фирмите могат да платят местни данъци и такса за битови отпадъци за 2010 година, съобщават от Община Варна.

10 каси са разположени на територията  на район „Приморски” на ул. Ген.  Колев” №92 и в сградата на Изчислителния център на бул. ”Сливница” №191. Тяхното работно време е от 9 до 17 часа.

4 каси  на „Информационно обслужване” АД с работно време от 8.30 до 16.30 часа се намират на бул. ”Съборни“ №15 (срещу Стоматологията), в Търговски център „Маркет Варна” - Билла на ул. „Иван Срацимир” 2,  в сградата на IV-то РПУ в квартал Аспарухов и на бул. ”Вл. Варненчик” бл.10  в сградата на кметство “Младост”.

5 каси на „Фаст пей Варна” АД са разположени на пазара в квартал Кайсиева градина, до паркинга на блок 302 във Владиславово, на пазара на улиците „Роза” и „Ян Палах”, на спирка Нептун на улиците ”Цар Петър” и „Александър Рачински”, и на улица „Капитан Райчо”.

Друга възможност за плащане на местните данъци и такса битови отпадъци е  чрез пощенски запис.