Изграждат канализацията в село Игнатиево с европари
Изграждат канализацията в село Игнатиево с европари / Дарик Варна, архив

С помощта на проект "Техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект "Доизграждане на битови канализационни клонове и подмяна на част от водопроводната мрежа в село Игнатиево" ВиК-мрежата в населеното място ще бъде реконструирана на 100 процента, съобщи ръководителят на проекта инж. Красимира Дянкова. Той е по оперативна програма "Околна среда" и е на стойност 291 474 лв. Реализиран е за период от 24 месеца.

Село Игнатиево е втората по големина община в Аксаково с население от около 5 хиляди души. До момента канализацията му е изградена на 40 процента, остава да се довършат още около 10 км. водопроводна мрежа. В рамките на проекта се предвижда да бъде изградена и канално-помпена станция в източната част на селото. Строителната му стойност е малко под 10 млн. лв.

Това е четвърти проект за Община Аксаково за тази година, като за целта са усвоени 13 млн. лв. Местната администрация работи по изграждането на пречиствателна станция и улична канализация на село Кичево, както и по превенция на наводненията в района на река Батова. Предстои и внасянето на проект за реконструиране на канализацията в Аксаково.