Издирват осъдените за убийството на Борилски
Издирват осъдените за убийството на Борилски / Дарик Велико Търново

Стоян Стоичков и Георги Желязков, които бяха осъдени от Апелативния съд във Велико Търново, за убийството на Мартин Борилски, са обявени за общодържавно издирване, в изпълнение на постановление на Апелативния съд във Велико Търново. В постановлението изрично е указано Желязков и Стоичков да бъдат издирени и приведени във Варненския затвор,  съобщават от пресслужбата на МВР.

След произнасянето на присъдите този четвъртък магистратите промениха мерките за неотклонение на двамата варненци от "парична гаранция в размер на 2 000 лева" в "задържане под стража". Присъдата беше прочетена в отсъствието на двамата подсъдими, които според защитата не бяха успели да се придвижат до съдебната зала поради повреда в автомобила им.

Вчера представители на Съдебна полиция във Варна са потърсили Стоичков и Желязков на адресите, където са регистрирани, но те не са били открити. Днес домовете на двамата са посетени и от представители на полицията, но също не са намерени. В резултат те са обявени за общодържавно издирване.

24-годишният студент по право Мартин Борилски от Варна бе убит на 18 юли 2000 година в Париж по особено мъчителен и жесток начин. След 10 години дела Апелативният съд във Велико Търново наложи присъда от 19 години затвор за Желязков и 17 години затвор за Стоичков.