Издирват 12 моряци, след като кораб потъна край нос Емине
Издирват 12 моряци, след като кораб потъна край нос Емине / netinfo
Дванадесет души са били на борда на кораба “Толстой”, който изчезна тази сутрин край нос Емине. Спасителната операция продължава при тежки условия, до момента не е открит нито един моряк от потъналия кораб.

Корабът “Толстой” е пътувал от Ростов на Дон за турско пристанище с товар въглища. Екипажът е бил от 12 души – един руснак и 11 украинци. Към 4 часа тази сутрин, съдът подаде сигнал S.O.S., прихванат по-късно от радиобуй през сателит.

Районът облетя хеликоптер от Военноморските сили, който откри спасителен плот и насочи към мястото търговският кораб “Милин камък”. Оттам изтеглиха плота на борда и потвърдиха, че на него е нямало хора. Военен кораб също участва в търсенето, до момента не е открит нито един от екипажа.

Спасителната операция продължава.

От пресслужбата на Министерството на транспорта на Русия съобщиха, че корабът “Толстой”, потънал край бреговете на България, е собственост на Северна Корея, предаде ИТАР-ТАСС. От пресслужбата посочиха, че не могат да кажат нищо повече за трагедията, тъй като корабът е собственост на КНДР, а екипажът не е руски.