Изборите за кмет на Варна не са застрашени
Изборите за кмет на Варна не са застрашени / netinfo

Изборите за кмет на Варна на 30 юни не са застрашени, категоричен беше пред Дарик председателят на РИК Варна Кристиян Богоев. „Няма такъв момент, в който да изпаднем в безвластие”, коментира той.

Богоев не се нае да тълкува решението на Административния съд от вчера, с което арх. Димитър Николов бе отстранен от длъжността и.д. кмет на Варна, тъй като не го е чел в подробности. Председателят на РИК обаче изтъкна, че изборите за кмет на Варна са вече в ход и няма как да бъдат отлагани, нито пък да се промени организацията им.

Други юристи, потърсени за коментар от Дарик, смятат, че връщайки се на работа като временен кмет, доц. Бозов ограничава кандидатурата си за нов кмет на Варна. Това е така, защото точно временният кмет трябва да свърши основната работа по организацията и провеждането на частичните местни избори. Ако доц. Христо Бозов се кандидатира за кмет, той ще трябва да излезе в отпуск от 1 юни, както е по закон. В този случай друг временен кмет ще трябва да се нагърби с ангажиментите по изборния процес.