Във Варна, при обработени 100% протоколи, кандидатът на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев получава 53,06% от гласовете. На втора позиция е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних с 41,52% от гласовете. 

БТА

Ето и кои са новите районни кметове:

Христо Христов, издигнат от коалиция "Алтернативата на гражданите", ще бъде още един мандат кмет на варненския район "Младост". Това показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. Информацията е на база 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

Христов е получил подкрепата на 48,1 процента от живеещите в района. За опонента му - Евгени Дянков от ГЕРБ, са гласували 42,19 на сто от избирателите.

Николай Желязков, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", е новият кмет на район "Приморски", сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Информацията е при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

За Желязков са гласували 54,96 процента от живеещите в района. Опонентът му - Людмила Колева от ГЕРБ, е получила подкрепата на 37,35 на сто от избирателите.

Цветнен Цветков, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", е новият кмет на район "Одесос", сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Информацията е при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

Цветков печели доверието на 47,34 процента от избирателите. За опонента му - Биляна Раева от ГЕРБ, са гласували 44,12 на сто от живеещите в района. 

При 100 процента обработени протоколи Калоян Цветков е новият кмет на Вълчи дол, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Той бе издигнат от местна коалиция „Свобода" (коалиция „БСП за България“, „Има такъв народ“, ВМРО-БНД, „Левицата!“, "Величие“, „Партия консервативна България“, БЗНС).

Цветков е получил подкрепата на 51,38 на сто от избирателите. За опонента му - Георги Тронков от ГЕРБ, са гласували 47,68 процента от хората, отишли до урните.

При 100 процента обработени протоколи от СИК, Емануил Манолов от ГЕРБ печели нов мандат в Аврен, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й.

За него са гласували 53,69 процента от избирателите. Опонентът му на балотажа - Симеон Костадинов ("Има такъв народ", "Левицата!", ВМРО-БНД) е получил подкрепата на 44,67 на сто от гласоподавателите.

Димо Димов от ГЕРБ е новият кмет на община Провадия. Това показват публикуваните на сайта на Общинската избирателна комисия данни при обработени 100 процента от протоколите на СИК.

Димов е получил подкрепата на 57,28 процента от избирателите. За опонента му - Анатоли Атанасов от коалиция "БСП за България", са гласували 40,85 на сто от хората.

На балотажа в две от селата в община Провадия няма избран кмет, гласят решения на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. Причината е, че кандидатите, участвали на втория тур на изборите, са получили абсолютно еднакъв брой гласове.

В село Черноок Мустафа Ибрямов от коалиция „БСП за България“ и Анифе Ахмед от ДПС имат по 54 гласа. В село Житница за Тодор Тодоров от СДС и Станислав Ненчев, издигнат от инициативен комитет „Доверие“, са пуснати по 201 бюлетини.

От Областната администрация във Варна посочиха, че при такава ситуация според Изборния кодекс избран кмет няма. Президентът Румен радев насрочва нов избор, по предложение на Централната избирателна комисия. 
Мила Едрева, БТА