Избират нов управител на ВиК
Избират нов управител на ВиК / Дарик Варна, архив

Общо събрание на съдружниците във „ВиК-Варна” ще се състои в последния работен ден преди Коледа. То е насрочено за 11:00 часа в сградата на дружеството.

Само в рамките на няколко месеца Министерството на регионалното развитие подготвя второ общо събрание, за да бъде сменен управителят Валентин Вълканов, съобщи регионалният лидер на КТ "Подкрепа" във Варна инж. Васил Василев.

Синдикатите, които са твърдо против смяната на Вълканов, заявиха, че изборът на датата съвсем не е случаен. „Той цели да осигури след  отстраняването на стария  управител възможността за бързо  вписване на новия, за да няма достатъчно време за обжалване по законоустановения ред”, мотивират се представителите на КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Според тях дневният ред, по който е обявено да протече събранието, доказва тезата, че смяната на управителя е фикс идея за ръководството на Министерството, а вероятно и за други политически функционери, решени да правят политически чистки от позицията на властта, с която разполагат в момента.

Синдикатите вече неколкократно обявиха, че с всички позволени от закона средства ще се борят за запазване на управителя на дружеството Валентин Вълканов, доказал се като успешен мениджър. „Няма да допуснем политическа чистка да разклати предприятието и да изложи на риск както работните места и доходите на 1500-те работници и служители,  така и стотиците хиляди потребители ползващи услугите на „ВиК-Варна”, и дори изпълнението на ключови за града проекти”, допълват те.