Иванович бил блъскан и ритан от човек на Черно море
Иванович бил блъскан и ритан от човек на Черно море / netinfo
Подробности около инцидента с Велимир Иванович по време на варненското дерби съобщи официалният сайт на Спартак Варна.

След двубоя, завършил 5:0 за Черно море, помощник треньорът на „соколите” Илко Станчев разкри, че на почивката опитният футболист е бил хванат за шията от човек, който е бил в коридора.

Официалният сайт на Спартак разкрива подробно какво се е случило: В района около съблекалните неидентифицирано за сега лице е заплашвало, блъскало, ритало и душило капитанът на тима Иванович. Според пострадалия, който бе изгонен за втори жълт картон през втората част, това е бил човек от щаба на Черно море, тъй като е бил облечен в яке с емблемата на тима.

„Такова чудо не сме виждали в живота си”, са заявили на полувремето футболистите на Спартак пред изпълнителния директор Живко Великов и категорично са отказвали да излязат на терена за второто полувреме.

Ръководството на „соколите” е подало жалба за инцидента: „Ще настояваме да бъдат изискани записите от охранителните камери на стадиона и инцидентът да се разследва, както от БФС, така и от правораздавателните органи”, заяви Великов. „Имаме 10 човека свидели на случилото се, които ще потвърдят за инцидента”, каза още изпълнителният директор.

Веднага след срещата Иванович е бил прегледан от дежурния лекар в Съдебна медицина – Варна. След това футболистът е подал жалба за инцидента във Второ РПУ.