Иван Портних е вероятният кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна

Иван Портних е вероятният кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна
Иван Портних е вероятният кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна / БХРА

Мениджърът на Гранд Хотел Варна Иван Портних е най-вероятната кандидатура на ГЕРБ за кмет на Варна, научи Дарик от отлично осведомени източници. Младият хотелиер не е единствената обсъждана номинация, но е спечелил симпатиите на ръководството на управляващата партия. Освен това той отговаря на критерия „да е млад и енергичен”, както неведнъж областният лидер на ГЕРБ Павел Димитров е обрисувал бъдещия кандидат за кмет.

Варненските „гербери” засега се въздържат от коментари за обсъжданите имена, като обещават, че след нова година ще дадат повече информация по темата. Запознати обаче припомнят, че на 3 декември, когато в Гранда беше отпразнуван 4-ия рожден ден на ГЕРБ, депутатът Павел Димитров е казал пред журналисти, любопитни да разберат конкретно име: „Запомнете тази дата!”. Мнозина свързаха това изказване с председателя на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов, който е роден също на 3 декември. Връзката обаче се оказа мястото, избрано от ГЕРБ Варна за празничното събитие.

Eдва на 24 години Иван Портних става изпълнителен директор на Гранд Хотел Варна. В момента е на 34 и вече е получил най-голямото признание от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. На 14-те награди на браншовата организация тази година Портних надви акулите в хотелиерския бизнес, като взе най-престижната индивидуална награда – „Хотелски мениджър на 2010 г.”. Другото отличие, което отиде при Иван Портних, е присъденото на Гранд Хотел Варна - „Ваканционен комплекс на годината”. А малко преди да бъдат връчени наградите на БХРА, ръководеният от Потних комплекс бе обявен и за най-добър „Bulgaria’s Leading Spa Resort 2010” на 17-те Световни туристически награди (World Travel Awards 2010).

Генералният мениджър на Гранд Хотел Варна Иван Портних е завършил магистърска степен по международни икономически отношения в УНСС, Института за франкофони степен "магистър" по бизнес администрация в Нант - Франция. Защитил е и мастер сертификат "Мениджмънт на хотелиерството" в САЩ. Професионалният му опит е преминал като изп. директор на "Интернационал" в Златните, в "Би ти-Девелопмънт сървисиз" ЕАД като директор хотелско управление. От 2001 г. е изпълнителен шеф на Гранда и генерален мениджър и на останалите хотели във веригата - "Лебед", "Долфин Марина" и "Рубин".