Ищците по първите три дела срещу Е. ОН първи са поискали извънсъдебна спогодба
Ищците по първите три дела срещу Е. ОН първи са поискали извънсъдебна спогодба / netinfo
Немската кантора "Симон и Партнър" първа е подала оферта за извънсъдебно споразумение с Е. ОН в писмо, изпратено до централата на компанията в Германия на 25 октомври.

В него се твърди, че доверителите на кантората - Национална лига "Потребители на услуги”, "Сийборд Инв." АД, както и две физически лица, искат да постигнат извънсъдебно споразумение с компанията, защото „не са заинтересовани от дългогодишни съдебни спорове”. В писмото се казва още, че доверителите на немската кантора „виждат възможност да окажат положително въздействие върху вече разпоредените и предстоящи държавни проверки” и „са в състояние да повлияят върху публикуваните материали в медиите”. Това съобщиха от Е. ОН България по повод разпространените наскоро изявления на адвокат Кръстев от Национална лига "Потребители на услуги", че Е.ОН България първа е поискала извънсъдебно споразумение.

От Е. ОН уточняват, че такова е било поискано на 15 декември, но то се е отнася само за четвъртото дело, заведено от "Сийвборд инв." срещу "Електроразпределение" Варна.

Офертата за извънсъдебно споразумение по първите 3 дела е от страна на техните ищци, но тъй като предложението им бива отхвърлено, те са се обърнали към немската адвокатска кантора, която е изпратила офертата до централата на енергийната компания в Германия.