“Интербилд” ще съдят “Спектър нет” за клевета
“Интербилд” ще съдят “Спектър нет” за клевета / netinfo
Tърговският директор на Телекомуникационна компания “Интербилд” Марина Астарджиян определи обвиненията за насилие и посегателство спрямо техническия директор на “Спектър нет” Иван Чивчибашиев като неоснователни и уронващи престижа на Интернет доставчика.

“В чисто човешки план ние осъждаме подобни прояви на агресия, но в същото време категорично се разграничаваме от случилото се”, заяви г-жа Астарджиян.

На извънредната пресконференция стана ясно, че от “Интербилд” смятат да съдят “Спектър нет” за клевета.

Ръководството на “Интербилд” счита, че водената от “Спектър нет” политика е грубо вмешателство в дейността на фирмата им и има за цел да дестабилизира единствения свой сериозен конкурент на варненския пазар.

В писмено изявление, подготвено за срещата с медиите, от името на Телекомуникационна компания “Интербилд” се изтъкват редица обвинения по адрес на “Спектър нет”. Според ръководството на фирмата, рязането на кабели от страна на “Спектър нет” било стара практика. Обичайно явление било и извършването на незаконни строителни дейности, като системно не са спазвани издадени и влезли в сила заповеди на кмета на Варна Кирил Йорданов.

Шефът на варненския офис на “Спектър нет” отказа коментар до запознаване с изнесената информация от страна на “Интербилд”.