Инструктори показват бойни техники в благотворителен фестивал
Инструктори показват бойни техники в благотворителен фестивал / netinfo
Благотворителен фестивал на полицейската лична защита под мотото „Полицаят и детето” ще се проведе във Варна за втора поредна година. Кампанията започва тази вечер в 20,30 ч пред ФКЦ и входа на Морската градина. Организатори са Централният полицейски карате клуб – Варна, съвместно с отдел „Спорт” в община Варна. Фестивалът кореспондира с програмата на МВР „Полицията в близост до обществото”.

Фестивалът се завъртя за първи път миналата година, тогава бе в Двореца на културата и спорта. Този път демонстрациите се изнасят на открито, за да може повече граждани и гости на морската столица да видят многообразието от интересни и атрактивни бойни техники.

В проявата ще се включат повече от 70 мъже, жени и деца, между които и 20 от водещите полицейски инструктори и състезатели по бойни изкуства в системата на МВР. Техники за самозащита ще покажат инструктори от Централния полицейски карате клуб – Варна, клуб „Джу джицу”, каратеки от София, Русе, Плевен, Добрич и Каварна. Своите умения ще демонстрират и деца от школите във Варна, Русе, Добрич и Каварна.

За доброто настроение по време на фестивала ще се погрижат тандеми от акробатичния рокендрол.