Инспекторатът по образование събира училищни директори за представяне на закон
Инспекторатът по образование събира училищни директори за представяне на закон / снимка: Sofia photo agency, архив

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна ще представи новоприетия Закон за предучилищното и училищно образование. Това ще стане в рамките на съвещание с директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена от областта, което ще се проведе от 11,00 часа в зала „Пленарна" на общината.

Законът за предучилищното и училищно образование формулира като основна цел развитието на умения за работа с постоянно променяща се информация и усвояване на методи за учене, на ключови компетентности и нагласи за учене през целия живот.

От 13,30 часа в залата на Градската художествена галерия ще се проведе открито заседание на Обществено-консултативния съвет към Регионалния инспекторат по образованието с представители на браншови организации и заинтересовани страни за привеждане на училищната мрежа в област Варна към изискванията на новия Закон за предучилищното и училищно образование. Това поставя началото на поредица от срещи, свързани с подготовка на държавен план - прием за 2016-2017 година.