IMAX® кино идва и във Варна
IMAX® кино идва и във Варна / uberreview.com

Кино Арена анонсира вчера предстоящото откриване на първата във Варна IMAX® зала по време на честването на петия рожден ден на Grand Mall.

Кино Арена Grand Mall IMAX® е планиран като самостоятелен кинотеатър, разположен на втория етаж на най-големия търговски център в морския град. Новата зала е резултат на споразумение между Кино Арена, водещият екзибитор в България, и IMAX Corporation. "Това споразумение подчертава нарастващия апетит за IMAX изживяване в цяла Европа, което до голяма степен се дължи на нашите стратегически партньорства с водещи екзибитори като Кино Арена, които споделят страстта ни за предоставяне на първокласни развлекателни кинопреживявания - казва Андрю Крипс, президент на IMAX® EMEA. - Щастливи сме да разширим нашите взаимоотношения и с нетърпение очакваме да покажем най-големите хитови заглавия в нашия впечатляващ формат на повече зрители в цяла България."

Кино Арена от миналата година е партньор на IMAX® и създава най-новите зали в страната с впечатляващата съвременна технология. Киноверигата оперира в 11 кинокомплекса в 6 града с общо 78 екрана, включително два самостоятелни комплекса с най-големите кинозали в страната. Това е втората IMAX® зала за киноверигата след откритата през май 2014 г. в Кино Арена Младост София. Стефан Минчев, собственик на киноверига Арена посочва: „Кино Арена се стреми да предлага на зрителите изключително киноизживяване. Инсталирането на последно поколение IMAX® технология позволява да предоставим най-добро преживяване на публиката в залата и да надградим успеха на първата ни IMAX® зала в София“.

Залата във Варна ще бъде оборудвана с последно поколение IMAX® технология с огромен екран и уникална система за подобряване на картината и на звука за свръхемоционално изживяване на филмите. Специално разработваната за всяка зала IMAX® геометрия и специфично позиционираният извит и леко наведен сребърен екран, разположен в близост до зрителите, създават оптимизиран ъгъл на гледане, който прави 2D и 3D изображенията удивително ярки и реалистични и дава на зрителите усещането, че са част от самия филм.

В световен мащаб IMAX® се наложи като една от най-успешните платформи за филмова дистрибуция на хитови заглавия. IMAX®, иноватор в технологиите за забавление, комбинира собствен софтуер, архитектура и оборудване, за да създаде изживявания, които отвеждат зрителите в друга реалност. Всеки блокбастър, представен в IMAX®, е дигитално ремастериран за подобряване на картината и звука чрез патентована IMAX DMR® (Digital Re- mastering) технология.

Откриването на новата високотехнологична кинозала ще затвърди за пореден път лидерската позиция на Grand Mall като дестинация номер едно за шопинг и забавления във Варна и целия регион на Североизточна България.