Илко Станчев: На почивката душиха Велимир Иванович
Илко Станчев: На почивката душиха Велимир Иванович / netinfo
Помощник треньорът на Спартак Варна Илко Станчев заяви след срамната загуба на тима му от Черно море с 0:5, че на почивката на мача футболист на символичните гости е бил душен в тунела.

Според думите на специалиста, именно тази случка е повлияла на футболистите му през втората част, които именно през вторите 45 минути инкасираха и петте попадения.

„Това е една много тежка загуба за нас, но тя си има причини. Мога да разделя мача на две части. През първото полувреме нашият отбор стоеше привидно добре на терена и спазваше указанията на треньора. Играеше с желание”, коментира Станчев.

„През второто полувреме на терена излезе един изплашен отбор заради инцидента в тунела на почивката. Велимир Иванович е бил хванат за шията от човек, който е бил в коридора. Не зная кой е бил той, но домакините би трябвало да уточнят тази ситуация.”

„В съблекалнята имаше страх и футболистите не искаха да излизат. Видяхме един изплашени хора, които нямаха нищо общо със своите възможности като футболисти. Не успяхме да зарадваме хората, които бяха дошли да гледат своите любимци”, продължи специалистът.

Колкото до ситуацията в коридора на почивката, Станчев коментира: „Доколкото успях да разбера човекът не е бил от щаба на Черно море. Нито е футболист, нито треньор. Има камери и би трябвало да се види на записите.”