Икономическият университет с нова аула
Икономическият университет с нова аула / Sofia Photo Agency

Изграждането на нова аула на Икономическия университет предстои до края на тази година. Това заяви проф. д-р Калю Донев, ректор на висшето училище. Проектът за зданието е приет, получено е и разрешение за строеж, каза още Донев. След обявената обществена поръчка е избрана фирмата, която ще реализира проекта. Тя е предложила най-приемливата цена от 1 млн. 571 хил. лева. Максималният бюджет, който е бил обявен от университета е 1 млн. 800 хил. лева.

Новата аула ще се намира в близост до основната сграда. Предвижда се да има 650 места. Идеята е залата да бъде многофункционална, каза Донев. Той поясни, че в нея ще могат да се осъществяват кинопрожекции и театрални постановки. Срокът за завършване на строителството е 240 дни. Финансирането на проекта е осигурено изцяло от средства на университета, заяви ректорът.

Свързано с енергийната ефективност е разработен и проект за подобряване на материалната база на библиотеката, топлоизолация на втори корпус и външен асансьор, посочи още Донев. Сумата необходима за реализирането е 3 млн. 800 хил. лева. Дори и да не бъде одобрен проектът от Министерството на регионалното развитие, учебното заведение е готово да го реализира със собствени пари, заяви проф. Донев.