Идват първите летовници, посрещаме ги утре
Идват първите летовници, посрещаме ги утре / netinfo

В 13,45 часа утре на летище Варна се очаква да пристигнат първите за тази година чуждестранни летовници, съобщиха от пресслужбата на аеропорта. С чартър от Москва се очаква на българска земя да кацнат 160 руски летовници. Те ще отседнат в курорта "Камчия".

Гостите ще бъдат посрещнати с фоклорна музика, а всяка дама ще получи и по една българска роза, разкриха от летището.

За първи път през последните години първите летовници са руснаци. Традиционно първи на лятна почивка у нас пристигаха туристи от Германия, припомня Дарик. Миналата година сезонът откриха 450 немци с 3 чартъра от Берлин, Дюселдорф и Франкфурт, а през 2007 г. – 93-ма гости от Източна Германия.

Първите западни туристи в курорта "Албена" ще пристигнат пък на 16 март, съобщи за Дарик Йовка Страшилова – зам.-директор „Продажби”в комплекса. Група от 35 германци идва за балнео-лечение по програмите на "Медика" – "Албена".

Общо 12 хотела в курорта отварят врати за Великденските и майските празници. От 30 до 65 евро на ден варират цените за предлагане по формулата „ол инклузив”.

Специална 15 % отстъпка за ранно записване на лятна почивка предлагат още от курорта. Новият сезон стартира под мотото „Ултра лято 2009” и е насочен специално към българските летовници.

Около 20 % спад на западни туристи очакват в Албена тази година. Повишен интерес се регистрира от румънския и българския пазар.