Идва ред и на малките улички в снегопочистването
Идва ред и на малките улички в снегопочистването / снимка: Impact Press Group, архив

Над 50 автомобила на фирмите по снегопочистването във Варна работиха през изминалата нощ по разширяването на проходимостта на пътните платна и кръстовищата.

Почистени бяха подходите към детските ясли и детските градини, за да се обезпечи днес достъпът до тях. Всички детски заведения в града работят и приемът в тях се извършва в сборни групи. Централните пешеходни зони във Варна са почистени и обработени с луга и сол.

Днес работата продължава с почистване на вътрешнокварталните улици и междублоковите пространства, което се извършва под ръководството на районните кметове. Освен върху по-малките улици, акцентът в работата ще бъде поставен в разчистването на снега от автобусните спирки и подходите към пешеходните подлези.

Всички линии на градския транспорт във Варна са обслужени, като днес по улиците са пуснати и съчленените автобуси. Те се движат при зимни условия с известно закъснение.

До 18.00 часа вчера 71 бездомници бяха приютени в СУПЦ, където са им осигурени топлина, възможност за нощувка и храна. Вчера домашният социален патронаж разнесе храна по домовете на 500 възрастни и болни хора. Социалните кухни в града раздадоха по пунктовете храна на 1325 бедни варненци.

В момента във Варна няма райони без ток и вода. Единични повреди в електричеството се отстраняват своевременно от аварийните екипи. Въпреки затрудненията с проходимостта в малките улици, се очаква днес сметоизвозването да бъде възстановено в целия град.

Община Варна отправя призив към варненци да не паркират автомобилите си по основните пътни артерии на града, за да не се пречи на снегопочистването.