/ ThinkStock/Getty Images
Четвъртото за годината заседание на Областната комисия за борба с грипа ще се проведе в 14.00 часа в РЗИ-Варна. На него ще стане ясно дали ще бъде удължен срокът на противоепидемичните мерки или ще бъде обявен край на грипната епидемия в областта. 

Официално: Грипната ваканция за учениците във Варна продължава

До днес са в сила няколко противоепидемичните мерки, сред които прекратяване на плановия прием и плановите операции в лечебните заведения, забрана за свижданията в болниците  и непровеждане на детските и женски консултации, както и на профилактичните имунизации и реимунизации.  

Стриктно да се провежда сутрешен медицински филтър за недопускане на заболели деца в детските заведения. Да се спазва строг противоепидемичен режим. Да не се допуска събиране на групи и провеждане на общи мероприятия в детските заведения. Да не се провеждат мероприятия с масов характер на територията на областта до 4 февруари включително, са останалите мерки срещу епидемията от грип. 

До 4 февруари включително е грипната ваканция за учениците във Варненска област. Те обаче  ще  се завърнат в класните стаи на 6 февруари, сряда, тъй като 5 февруари е междусрочна ваканция. 

С оглед предприемане на мерки за превенция на заболеваемостта, родители на ученици, които на 5 февруари ще се включат в провеждането на отложените дейности от календара на МОН, да подсигурят за децата си, освен необходимите материали за работа, още и индивидуални лични предпазни маски за лице и антисептични кърпички, призоваха от Регионално управление на образованието. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК