И варненските мотористи на протест
И варненските мотористи на протест / netinfo

Варненските мотористи излизат на протест тази вечер в подкрепа на своите колеги от цялата страна, които се вдигнаха срещу съдебната система. Турчинът Фарук Бекташ, който уби с колата си семейство на мотор, беше пуснат от български съд под домашен арест ине може да понесе отговорност за причинената смърт на Таня и Бойко Боеви, тъй като е в неизвестност. Случаят вдигна на крака хиляди мотористи от цялата страна, съпричастни към трагедията.

Протестът във варна е от 19.00 ч пред сградата на Окръжния съд, на площад „Независимост”.
В страницата на събитието във Фейсбук организаторите са написали:

„Заставаме до колегите от страната в същия ден и час пред всички съдилища!

Мястото е пешеходната зона между шадраваните и главния вход на Окръжен съд Варна на пл. „Независимост” 2

Не можем да наблюдаваме безучастно тромавите и на моменти нелогични действия на Българския съд по отношение на виновниците за пострадалите и загинали от "Войната по пътищата". Знаете конкретния повод с променената мярка на Фарук Бекташ на "домашен арест", в резултат на което и той е в неизвестност и не може да понесе отговорност за причинената смърт на Таня и Бойко Боеви. Засега.
Това обаче е само един от десетките случаи в последните дни! Нека единно застанем с лицата си пред съда и пред себе си и да заявим готовност за съдействие и изискване тази касапница да спре. Нека отделим един час от времето си за да потърсим справедливост!

ПРОТЕСТЪТ Е МИРЕН! БЕЗ МПС, ЛОЗУНГИ И ИЗЛИШНА ВРЯВА! НЕКА САМО С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ РАЗУМНИ ГРАЖДАНИ С ПОЗИЦИЯ И КУЛТУРА!
ВСИЧКИ СЪПРИЧАСТНИ МОТОРИСТИ, КАКТО И ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ВАРНА СА ДОБРЕ ДОШЛИ ДА ИЗРАЗЯТ ПОДКРЕПАТА СИ!

Община Варна и ОД на МВР Варна са надлежно информирани!”