И Глас се вля в ГЕРБ
И Глас се вля в ГЕРБ / netinfo

Двамата общински съветници от партия "Глас" Пламен Андреев и Красимир Узунов преминават към групата на ГЕРБ в местния парламент. Това стана ясно в началото на осемнадесетото заседание на Варненския общински съвет.

Досега съветниците от "Глас" подкрепяха група "Център", заедно с колегите си от "Свободен избор" и "Отечество".

"В група "Център" бяхме събрани 6 души на  физически принцип - да не бъдем 3 по 2, а да бъдем 6 съветници. В процес на времето се оказа, че или ние олекваме в някои моменти, или не можем да покажем ясна позиция като група. Това омаловажаваше нашата работа", коментира за Дарик Пламен Андреев.

"Преминавайки към групата на ГЕРБ смятаме, че вече с 11 души група има по-голяма възможност и политическа позиция да отстояваме нашите идеи и възможности за влияние в управлението на града", обоснава решението си Андреев.

С преминаването на двамата бизнесмени в групата на ГЕРБ, тя става най-голямата в местния парламент. На последните местни избори "герберите" спечелиха 9 места в Общинския съвет. Впоследствие групата им в посока тази на БСП напусна Огнян Къчев. Към ГЕРБ обаче се присъедини избраният с листата на ОБТ Димо Стоев.