Хюлия отвлечена за откуп, баща й не спазил предупреждението и се обадил в полицията
Хюлия отвлечена за откуп, баща й не спазил предупреждението и се обадил в полицията / Фейсбук

20-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, открита мъртва край магистрала "Хемус" близо до Девня, е била отвлечена за откуп, пише 24 часа. Новината за смъртта на момичето бе потвърдена от говорителката на полицията във Варна Ивана Милева. Тя обаче обеща подробности на специална пресконференция утре.

Хюлия излязла на 31 декември да празнува с приятели Нова година. Мястото на сбирката било специално помощение в бившата сграда на ТКЗС в Белоградец, което е пригодено за сватби и се ползва понякога като ресторант. На първи вечерта нейн близък й казал, че я търсят на портала. Тя излязла и повече не се появила. На следващия ден на семейството й се обадили похитители, които поискали откуп. Предупредили баща й Назми да не се обажда в полицията. След като чакал обаче 24 часа, той не издържал и се свързал с Дирекцията на полицията. Униформените са арестували младеж, който обаче бил освободен. Това заявиха съселяни на Хюлия.

"Много красиво момиче бе Хюлията, амбициозна и добра ученичка. Жалко за нея. Голяма трагедия, семейството й се занимава с бизнес отдавна", каза нейна учителка от основното училище. Бащата на Хюлия се казва Назми и е средният от тримата братя Маджар, които се занимават с бизнес от години. Отначало те гледали крави, а сега се занимават със зърнопризводство и имат собствена фурна. Кметът на Белоградец Али Бекир вчера не си вдигаше телефона.

Хюлия е завършила Природо-математическата гимназия "Д-р Иван Богоров" във Варна и в профила си във фейсбук е посочила, че работи във Варна. От там става ясно, че загиналото момиче е студентка във Варненския свободен университет. В профила си Хюлия е посочила като последно събитие купуването на кола на 27 декември миналата година. Тя има брат Ахмед, но в профила и във фейсбук като брат е записан младежът Тунч от Хасковско, който живее в Истанбул. Говори се, че жертвата е имала приятел, но никой не знае кой е точно той.