Хванаха варненец подпалил Пазарджишко с фалшиво евро
Хванаха варненец подпалил Пазарджишко с фалшиво евро / Sofia Photo Agency, архив

Полицията задържа варненец за поредица от измами с фалшиви евробанкноти.
В районите на Пазарджик и Септември, в продължение на месеци, са установени няколко случая на прокарване в обръщение на фалшиви евро.

По данни на полицията ситуацията всеки път се разигравала по сходен начин. Мъж с лек автомобил спирал пред крайпътен търговски обект или случайни улични търговци, като изявявал желание да направи дребна покупка. Пред продавачите той обяснявал, че не разполагал с левове, но можел да плати в евро. Така измамникът плащал на търговците с фалшива банкнота с номинал от сто евро, а рестото било връщано с истински пари.

44-годишният извършител от Варна е задържан със съдействието на полицейската дирекция в морския град. Той е приведен в Пазарджик. При направеното претърсване от дома му във Варна са иззети веществени доказателства.

Мъжът е криминално проявен и осъждан, като деянията му в Пазарджишко за извършени в изпитателния срок по наложена му от съда присъда за измама. Окръжният съд в Пазарджик е постановил на варненеца най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража". Разследването по случая продължава.