Хванаха мним данъчен инспектор
Хванаха мним данъчен инспектор / © снимка: НАП

Мним данъчен инспектор беше задържан във Варна, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

В ранния следобед в понеделник мъжът влязъл в магазин за сувенири на ул. „Г. Бенковски”. Пред 28-годишната продавачка се представил за данъчен инспектор. Обяснил, че е установил нарушения и попитал да пише ли акт или “да направи компромис”.

Жената незабавно уведомила служители на Първо райнно, които успели да задържат мошеника. Той е на 49 г. от Ветово, регистриран за измами.

От НАП Варна предупредиха, че данъчните служители винаги извършват проверки по двама. Те не приемат и не изискват плащания в брой, а всички дължими суми по глоби и актове се плащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, заяви пред Дарик Красимир Павлов, експерт „Връзки с обществеността” в местната дирекция на НАП.

Служителите на агенцията се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка. Картата на данъчните е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които те имат по време на проверката. Служебната карта съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи служителят, както и снимка.

При съмнение за автентичността на служебна карта хората могат да запишат номера й и да се обадят на 0700 18 700 или на 052/360 600.