ХV-та Национална среща на близнаците
ХV-та Национална среща на близнаците / netinfo
Дъждовното време в съботния ден не успя да помрачи настроението на над 300 близнаци от цялата страна, които за 15-ти път се събраха на приятелска среща край Варна. За доброто им настроение домакините от Златни пясъци подготвиха богата музикално-артистична програма и най-различни кулинарни изненади.

Тези от близнаците, които не са пропуснали нито една от петнайсетте срещи, ще бъдат специални гости на тържествата по случай 50-годишния рожден ден на курорта "Златни пясъци" догодина.

Със своите 83 години софиянките Златка и Василка Трифонови за пореден път се оказаха най-големите близначки в традиционния хепанинг. На двете дами домакините връчиха юбилейни значки, а след това ги снимаха с най-малките участници - 6-месечните Иван и Георги от Варна. "Да имаш близнак е истинско щастие" - казват сестрите Вяра и Надежда, и признават, че не могат да живеят една без друга.

На маса в ресторант "Цигански табор" и под съпровода на македонския дует Севдалина и Валентин Спасови и естрадната певица Марги Хранова близнаците най-накрая развързаха езици и започнаха да разказват своите истории.

Освен двойки, на срещата присъстваха и две тройки близнаци - сестрите Неделина, Диляна и Ива от Твърдица, както и чаровните блондинки Вяра, Надежда и Любов от Русе. Последните мечтаят да бъдат музикално трио и вече имат авторска песен, с която поздравиха слушателите на Дарик радио-Варна.

И близначките Габи и Вики от Варна пеят много хубаво, но мечтаят да станат балерини. 4-годишните Петьо и Митко пък като че ли повече си падат по силовите спортове.

Голямата изненада, която домакините поднесоха на участниците, е специална интернет-страница за срещите на близнаците. Естрадната певица Марги Хранова пожела на всички тях да бъдат различни, въпреки вродената им еднаквост.