Христо Бозов проучва дали ще събере подкрепа, ако се кандидатира за кмет
Христо Бозов проучва дали ще събере подкрепа, ако се кандидатира за кмет / личен архив, Фейсбук

Нов профил на доц. Христо Бозов се появи във Фейсбук в последните дни. Паралелно с него има активирана и фен-страница, наречена „Христо Бозов за кмет на Варна – справедлив реванш?”. В собствения си профил доц. Бозов приканва приятелите си в социалната мрежа да харесат страницата му с думите: „Приятели, моля всеки, който приеме моята покана, да хареса страницата ми! Заради "доброжелатели" деактивираха стария ми профил! Благодаря ви!"

Приятелите и феновете на доцента могат да гласуват и в анкета „Подкрепяте ли една евентуална кандидатура на доц. Бозов за кмет на град Варна?”

Проверка на Дарик установи, че профилът на доц. Бозов се поддържа от неговия племенник Росен Бозов. Той обясни пред Дарик, че страницата и профилът не заявяват категорично, че доцентът ще се кандидатира за кмет, а проучват евентуална подкрепа. Племенникът обясни още, че се е заел да разработи профила на Христо Бозов, за да го популяризира, но в най-скоро време самият доцент щял да управлява присъствието си в социалната мрежа.

Христо Бозов не беше открит за коментар, въпреки настояването на Дарик.

Дейността в профила и фен-страницата е повече от активна. Публикувани са много негови снимки, както и репортажи от 2013 година, когато той изгуби частичните местни избори за кмет на Варна.