Хасан и Ибрахим ще свирят със Симфоничния оркестър
Хасан и Ибрахим ще свирят със Симфоничния оркестър / снимка: Държавна опера Варна

Братята Хасан и Ибрахим Игнатови, спечелили второ място за България на детската Евровизия, ще бъдат солисти в концерт със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна. Той ще се състои от 19 часа тази вечер, а музикантите ще свирят под диригентството на Станислав Ушев.

Преди няколко месеца Крисия, Хасан и Ибрахим, спечелиха второ място за България на детската Евровизия в Малта. Впечатляващото представяне на българското трио с песента „Планетата на децата" накара Италия да се откаже от домакинството на следващата детска Евровизия, в полза на България. Тези дни стана известно, че шведският конструктор на детски играчки Александро Крьогер Дегерфилд е създал „Лего" и по него филм с образите на Крисия, Хасан и Ибрахим.

Близнаците Ибрахим и Хасан Игнатови са родени на 15 декември 2003 г. в Шумен, в семейство на музиканти. На 5-годишна възраст получават първите музикални наставления от баща си Денис Игнатов. Започват да изучават пиано от 2011 г. при музикалния педагог Маринела Маринова. Огромната мечта на Ибрахим Игнатов е да стане прочут, световноизвестен концертиращ пианист, да прослави България и Шумен на международните и световни музикални подиуми. Голямата мечта на Хасан Игнатов е да стане прочут, световноизвестен пианист и диригент и също така да прослави България и Шумен на международните и световни музикални сцени.

В програмата на концерта им във Варна тази вечер са включени: Увертюра „Поет и селянин" от Франц фон Супе, Allegro con brio из Концерт за пиано и оркестър № 1, до мажор от Лудвиг ван Бетовен, Andante и Allegro из Концерт за пиано и оркестър № 2, фа мажор от Дмитрий Шостакович и Две симфонични сюити „Пер Гинт" от Едвард Григ.