Хард рок, румънски поп и Миро на площада за Нова година
Хард рок, румънски поп и Миро на площада за Нова година / snbphoto.ru

Неостаряващият рокаджия Джо Лин Търнър ще е гвоздеят на новогодишната програма във Варна. Нашумял румънец и две родни попзвезди също ще забавляват варненци в първите часове на 2013 година. Това разкри пред Дарик Георги Георгиев-Венин, главен експерт в общински отдел "Градски празници и чествания".

Веднага след празничата заря на площада ще започне традиционната фолклорна програма. Джо Лин Търнър ще излезе на сцената 30 минути след настъпване на новата година. Известният като вокалист на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбоу" 61-годишен американец ще забие на площад „Независимост" заедно с рок-група ,,Фобос'' (групата на Нелко Коларов).

След рока ще последва солидна доза поп с нашумелия Тони Рей от съседна Румъния. Изпълнителят на хитовете „Chica loca", „Habibi" и "La Trompeta" вече е потвърдил участие в площадния концерт.

Хард рок румънски поп и Миро на площада за Нова година
netinfo

Tony Rey©romanian-music.net

На сцената ще се качат още Деси Добрева и Миро. Празничната програма ще продължи поне 5 часа. Традицията от последните години ще бъде спазена и попфолк на площада няма да звучи, увери Георги Георгиев-Венин. Тази година с много по-малко средства ще направим много по-пищен концерт, отбеляза общинският експерт по празниците.

На миналата Нова година варненци бяха забавлявани от италианската група „Матиа базар". Площад „Независимост" огласиха и варненските певици Деси Добрева и Деси Тенекеджиева, както и местни фолклорни изпълнители, сред които ансамбъл „Варна", Георги Германов, Величка Станева, Кичка Христова.

Междувременно Община Варна прекрати обществена поръчка за организиране и провеждане на пиротехническо шоу, свързано с отбелязване на бележити дати и национални празници на България. „Критериите за оценка са неизмерими с изпълнението на поръчката", обясни пред Дарик Невена Иванова от Общинското предприятие "Инвестиционна политика".

След прекрояването на обществената поръчка тя ще бъде пусната отново. Стойността й остава същата - 66 000 лева. Пиротехническо шоу се предвижда на общо шест бележити дати. Най-много фойерверки ще бъдат изстреляни в небето на Нова година и Деня на Варна - 15 август. По-семпло пиротехническо шоу варненци ще видят на 3 март, 2 юни, 9 май и 22 септември.