Гуцанов: ГЕРБ жертва Янко Станев и после го захвърли като парцал
Гуцанов: ГЕРБ жертва Янко Станев и после го захвърли като парцал / Дарик Варна, архив

„Нормално е, когато един човек си отива, да кажеш добра дума за него“. Така председателят на групата на БСП в Общинския съвет Борислав Гуцанов обясни във варненския ефир на Дарик реакцията на своя съпартиец Аврам Тодоров. На заседание на местния парламент вчера съветникът коментира, че Янко Станев е постъпил добре, подавайки оставка, за да избегне едно "лешоядно гласуване" и че трябва да бъде намерен начин той да бъде съхранен. Според Гуцанов казусът с бившия председател на финансовата комисия е плод на решаване на вътрешнопартийни въпроси на ГЕРБ. „Янко Станев не биваше да бъде избиран за председател на комисията, но не може да жертваш един човек и после като мръсен парцал да го изхвърлиш“, коментира червеният лидер.

Гуцанов риторично попита защо се сливат важни общински дирекции, които работят, а дирекция "Превенции" остава самостоятелна. Според варненския лидер на БСП точно това звено трябва да бъде закрито, тъй като не е ясно с какво се занимава. Гуцанов намекна, че самостоятелността на общинската дирекция "Превенции" се дължи на близки роднински връзки с кмета, но не уточни какви точно има предвид.

Гуцанов определи решението на Общинския съвет да се строи извън историческото ядро на Морската градина като „поредното безобразие, което се случва в града ни“. Според него то трябва да се разшири като територия, за да се запази от градежи, но интересите на „10,20 или 30 човека“ в града са застанали над тези на всички варненци.

Лидерът на БСП за пореден път призова правителството да финансира големи инфраструктурни обекти в морската столица. „Ако аз бях председател на Общинския съвет, мои приоритети щяха да бъдат създаването на нови работни места, бъдещето на пристанището, детските градини, училищата, фестивалите и регатите, които могат да донесат средства на града“, каза още Гуцанов.