Групата сутеньори остава в ареста
Групата сутеньори остава в ареста / netinfo
Варненският окръжен съд остави в ареста Иван П.Иванов на 38 години, Константин Н. Костов на 37 и 48-годишният Камен К. Костов от Варна.

Тримата са уличени за участие в престъпна група, която под прикритието на дейността на клубове за масаж във Варна и на територията на курорта "Златни пясъци" склонявали момичета към проституция. В исканията за вземане на мярка за неотклонение Варненска окръжна прокуратура е посочила като ръководител и организатор на престъпната група Константин Костов. Той е сключвал договорите с момичетата, работили в клубовете от името на фирма "К + Я". Константин е работил в съдружие в Ясен Янев, екстрадиран преди по-малко от месец в Република Австрия, където ще бъде съден за същите престъпления. Иван е бил охрана в клуб "Криси", където зад прикритието на салон за масажи се предлагали сексуални услуги. Камен Костов е бил както шофьор, така и охранител в клуб "Ели", който е предлагал същите услуги. Тримата мъже са набирали персонала, организирали са дейността на момичетата и са събирали оборота.

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда съдът се е съобразил с многобройните доказателства, разпити на свидетели, протоколи и други, които по безспорен начин доказват участието на мъжете в престъпната дейност.

Спрямо момичета, които решавали да се откажат от проституирането било упражнявано насилие. Наказанието, което предвижда законът за участие в такава престъпна група е от 3 до 10 години затвор и глоба до 3000 лв. Иван, Камен и Константин са осъждани за други престъпления и това дава основание на съда да направи извода, че ако са на свобода те могат да се укрият, да окажат въздействие върху важни свидетели, или да извършат други престъпления.

Ако тримата обжалват определенията на ВОС ще се явят пред Апелативния съд на 2 октомври от 11,00 часа.