/ Дарик
Ръководената от Иво Иванов, по прякор Иво Гела, престъпна група беше обвинена от Специализираната прокуратура в в рекет, отвличания, побои и разпространение на наркотици във Варна и Добрич.

Участниците в бяха задържани преди 2 години след акция на ГДБОП. Тогава обаче Гела и други двама от 10-членната група се укриха. Материалите срещу тях са отделени в друго наказателно производство, което предстои да приключи след издирването им.

Иво Гела изплува в делото „Марешки”, Весо Жеков помагал на свидетел срещу дял от имотите му

Доказателствата сочат, че организираната престъпна група е създадена от Иво Гела в началото на 2001 г. Основната й дейност пък била разпространението на наркотици в североизточния регион – главно кокаин, хероин, марихуана, амфетамини. Наркодилърите  извън групата били принуждавани си чрез побоища, рекет и всевъзможни гаври или да работят за нея, или да делят печалбата. Групата се е занимавала и със събирането на „такса спокойствие“ от бизнесмени, развиващи дейност във Варненско и Добричко.

Бившият съдружник на Гела го посочил като лидер на банда за убийства

Собствениците на по-големи търговски обекти били принуждавани, в това число и със силови действия, да платят еднократна „такса“ от 100 000 евро при откриване на търговските си обекти. По-дребните бизнесмени пък трябвало да се „отчитат“ периодично с по-малки суми. 
Сред рекетираните били и автокрадци. Те трябвало да връщат откраднатите автомобили на собствениците им, но прибирали само част от откупа. Чрез Иванов групата е приемала и поръчки за отвличания и убийства на бизнесмени.

Голяма част от сумите, получени от престъпна дейност, участниците в групата влагали в хотелиерство, ресторантьорство, рекламни агенции и други видове легален бизнес.