Група варненци питат кмета за стадион „Варна”
Група варненци питат кмета за стадион „Варна” / netinfo

„След спечелването на Купата няма никакво съмнение, че Варна се нуждае от нов и модерен стадион. За довършването на стадиона обаче ще трябват още пари и единствения вариант е да натиснем кмета. По този начин със съвместно финансиране се направиха стадионите в много от другите градове. Моментът е подходящ - спортният министър е от Варна, кметът е от ГЕРБ, а премиерът каза, че Варна е приоритет. Сега е моментът", написаха създателите на фейсбук групата "Искам нов стадион за Варна".

В отворено писмо до кмета Иван Портних „варненци от "Искам нов стадион за Варна" настояват да разберат какъв конкретен ангажимент той ще поеме към варненци, за да бъде завършен стадион „Варна". Авторите на писмото явно са убедени, че Портних ще се кандидатира за нов мандат, защото обръщението към него е като към кандидат-кмет.

„Всички ние видяхме как гордо позирахте до Купата на церемонията по връчване й на нашите момчета. Приятно е, нали? Но докато се стигне до снимки, поздравления и похвални постове в интернет ние очакваме много работа от вас по въпроса за стадиона", се отбелязва в писмото.

„Ние сме убедени, че този успех е само началото и в следващите години ще спечелим още много трофеи и ни чакат още много мачове в европейските турнири", пишат още авторите.

Ето и пълният текст на писмото:

Група варненци питат кмета за стадион Варна
netinfo