Grand Auto 2014 отвори врати във Варна
Grand Auto 2014 отвори врати във Варна / Grand Mall

Днес във Варна започна най-представителното в Северна България авто изложение Grand Auto 2014. На площ от над  4 500 кв. м в Grand Mall вносителите на 25 марки от Европа, Америка и Азия представят новото от своите моделни линии. Представените в морската столица марки са Mercedes, BMW, Audi, Jaguar, Volvo, Mini, Opel, Ford, Jeep, Range Rover, Land Rover, Peugeot, Citroеn, Renault, Dacia, Fiat, Skoda, Nissan, Honda, Mazda, Suzuki, KIA, Hyundai, Mitsubishi, както и произведените в България автомобили на Great Wall.

Нетърпеливите почитатели на популярните марки едва дочакаха изложителите да подредят автомобилите и насочиха своя интерес към големите събития на салона.
Общност от фенове се събра около BMW M6 Gran Coupe. Най-елегантният представител на баварската марка, станала символ на радостта от шофирането, за пръв път се представя на изложение у нас в новата М версия. Познавачите настояваха да надникнат и под капака на автомобила, чийто двигател със своите респектиращи 560 конски сили е най-мощната машина на Grand Auto 2014. Това е и най-скъпата кола на изложението, като цената на експоната е 360 000 лв. Първият ден на варненския авто салон е и стартова дата за пазарните продажби на очаквания с любопитство изцяло нов модел на баварския бранд – новия  BMW 2 Activе Tourer. Този повече семеен автомобил, насочен към активните хора, предизвика много коментари със своето предно предаване – за пръв път в историята на марката, популярна в премиум класа със задното предаване на автомобилите си.

От Ford също идват с ексклузивен автомобил – абсолютна новост. Варненци и гостите на града ще са сред първите в света, които ще видят дни преди официалната премиера на автосалона в Париж новия Ford Focus. Експонатът е една от малкото предпроизводствени бройки. Новият Focus обединява динамичен и емоционален дизайн, задвижван е от осъвременената гама двигатели, като за Европа това са новите 1.5-литров бензинов EcoBoost и 1.5-литров дизелов TDCi агрегат, покриващ нормата Евро 6. Икономичността е подобрена с 19% спрямо досегашния модел. С новия Focus в Европа дебютира SYNC 2 – модерната система за свързаност в автомобила, която включва цветен HD сензорен екран и подобрено гласово управление за по-лесен достъп до аудио системата, навигацията и мобилните телефони. Това е първият глобален Ford, посочват от фирмата вносител, предлагащ технологията за перпендикулярно паркиране без ръце, която помага на водачите да паркират на заден ход съвсем близо до други автомобили.

Над 80 са специалните предложения на вносителите. Всички премиери идват във Варна на специални цени за Grand Auto 2014.

Изложението ще продължи до 5 октомври. Подробности могат да се открият в сайта на Grand Mall www.grandmall-varna.com и във Фейсбук страницата на Grand Mall.

Официалният застраховател на Grand Auto 2014 е ЗАД Армеец, а официален лизингодател е УниКредит Лизинг. Входът на изложението е безплатен за всички посетители на Grand Mall.