Гост на хотел обра съседи по стая
Гост на хотел обра съседи по стая / Sofia Photo Agency, архив

Условно наказание от 2 години лишаване от свобода наложи Районният съд на 28-годишния Я. Стоянов за грабеж. Той бе признат за виновен, че от стая в семеен хотел в местност „Акчелар” откраднал пари и мъжка фланела на обща стойност 202 лв.

Подсъдимият, заедно със своя приятелка, бил отседнал в една от стаите на хотела. Рано сутринта на 30-ти септември миналата година той проникнал през незаключена врата в съседната стая, пребъркал джобовете на спящите там гости, взел намерена сума от 192 лв., както и мъжка фланела. При проскърцване на вратата единият от пострадалите се събудил, но подсъдимият го заблудил, че по погрешка е влязъл в чуждата стая. Веднага след това мъжът разбрал за липсата на парите, излязъл в коридора и забелязал, че подсъдимия с приятелката и багажа си се готви да напусне хотела.

Възникнал скандал, собственикът на семейния хотел сигнализирал в полицията и заключил входната врата, при което подсъдимият извадил газовия си пистолет и в опит да задържи парите заплашил пострадалия. При обиск пристигналите на място полицаи намерили у него чуждите пари. По-късно била открита и изхвърлената през прозореца чужда фланела.

Стоянов има предходна съдимост за клажби. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.