Горя павилион на плажа на Галата
Горя павилион на плажа на Галата / Dariknews.bg, архив

Сигнал за пожар в павилион на южния плаж на Галата е постъпил тази нощ. Унищожено е част от оборудването – кафе машина и компютър, както и ламперия. Причините за възникването са в процес на установяване.

Собственикът на изгорялото заведение на плажа в Галата – Светозар Колев, заяви че единствено бързата намеса на пазача е предотвратила разрастване на пожара и по-големи щети.

„Пазачът е чул да се гърми с пистолет и е излязъл навън. След като се е обадил на 112 и на мен, е започнал да гаси огъня. Ако не е действал толкова бързо, щеше да пламне и гората“, заяви за petel.bg Колев.

Той е дошъл на мястото на пожара 20 мин, след като е бил уведомен. Пристигнали пожарникарите пък забелязали, че нещо продължава да тлее и окончателно са потушили искрата. Днес полицаи и разследващи извършиха оглед на обекта и потърсиха улики.

„Ясно е, че става въпрос за умишлен палеж и дано виновните бързо бъдат открити. Преди време мой близък ми каза, че ще ми запалят заведението, но аз не взех предупреждението за сериозно. По-късно приятелка на мой приятел също му намекнала, че се подготвя нещо подобно, но не е разкрила подробности. Всичко, каквото зная, съм го казал на полицаите“, допълни Колев.

Последният живее от 4 години и 5 месеца във вилна зона „Прибой“. Твърди, че няма врагове там, нито борчове към някого.