Гинеколог съди болница заради уволнение
Гинеколог съди болница заради уволнение / netinfo

Гражданско дело по иск за отмяна на уволнение от акушер-гинеколог срещу болница “Св.Анна” ще се гледа от 15:00 часа във Варненския районен съд. Исковата молба от д-р Уалид  Хамад е заведена в началото на август тази година. В нея той оспорва законносъобразността на дисциплинарното си уволнение от 24-ти юли тази година.

Медикът претендира пред съда за отмяна на уволнението и за възстановяване на заеманата преди това длъжност като акушер-гинеколог, както и за изплащане на обезщетение в размер на 3561 лева.

Д-р Уалид Хамад беше уволнен заради отказа си да хоспитализира бременна жена в родилното отделение с мотива, че няма места. Според лекарската комисия на болница "Св. Анна" той не е действал адекватно и с действията си е застрашил живота и здравето на бъдещата майка и бебето й. Заповедта за уволнение е подписана от началника на лечебницата д-р Лидия Петкова.

Припомняме, че родилката, заедно със съпруга си, посетила родилното отделение в МБАЛ "Св. Анна" вечерта на 20-ти юли, след като получила контракции. След преглед обаче д-р Хамад я върнал с мотива, че в сектора няма свободни легла, а до започването на раждането има време. Семейството се прибрало вкъщи и няколко часа по-късно жената родила с помощта на съпруга си. По-късно тя била приета в специализираната АГ болница във Варна.