ГЕРБ Варна: Бием БСП в града с повече от 25%
ГЕРБ Варна: Бием БСП в града с повече от 25% / netinfo

Повече от 25% разлика имат ГЕРБ и БСП на евровота във Варна. Само в общината за ГЕРБ са гласували почти 40%, а за Коалиция за България – около три пъти по-малко от избирателите. 39,95 на 14,12 - така изглежда в проценти резултатът на двете големи партии в града.

Много над средния резултат за страната от евровота отчетоха на пресконференция днес новоизбраният евродепутат от ГЕРБ Емил Радев, областният председател на партията и кмет на Варна Иван Портних и председателят на предизборния щаб и народен представител Павел Христов.

Иван Портних благодари на всички гласували варненци за това, че са упражнили правото си на вот, както и за оценката, която са дали с гласа си за усилията, които се полагат за развитието на града. „Хубавата новина е, че Варна ще има свой представител в Европейския парламент и това е Емил Радев”, каза Портних.

„Въпреки несъвършенствата на изборния кодекс, въпреки че беше открит предсрочно риболовният сезон, много варненци гласуваха, вместо да отидат за риба”. Така Емил Радев благодари на свой ред на всички, които са се разходили до урните. Той отбеляза специално добрата работа на областната структура на ГЕРБ, както и на съпартийците си в Силистра, Бургас, Шумен, Велико Търново.

Емил Радев акцентира на добрата работа на варненската местна власт и подчерта, че градът може да усвоява още по-добре европейски средства с помощта на новите евродепутати и изпълнителната власт. Той изрази и надежда, че проблемите около стартирането на новия програмен период  ще бъдат преодолени.

Много работа по двете европейски каузи на Варна обеща за пореден път Емил Радев. За кандидатурите на Варна за Европейска столица на културата и Младежка европейска столица той ще търси подкрепата и на всички свои колеги в Брюксел.

Няколко хиляди варненци са посочили чрез преференция номера на Емил Радев в бюлетината, стана ясно на брифинга днес. Това обаче не било от значение, тъй като в голямата си част привържениците на ГЕРБ са гласували за листата на партията така, както беше предложена.

„Продължаваме активно да работим по проектите, които сме започнали”, каза кметът Иван Портних и акцентира на предстоящия ремонт на Двореца на културата и спорта, за който трябвало скоро да се вземат мерки.