ГЕРБ със заявка за триумф на предстоящите избори за президент
ГЕРБ със заявка за триумф на предстоящите избори за президент / Sofia Photo Agency, архив

Политическа партия ГЕРБ ще спечели предстоящите президентски избори и ще се опита да постигне по-добри резултати на местните в сравнение с 2007-ма година. Това обяви във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Кандидатите ще бъдат обявени през май и юни догодина. Според Цветанов самостоятелното явяване на партията на избори е печелившата стратегия, която вече се е доказала във времето.

Пет убийства се очертават при операция „Килърите", по които полицията работи, съобщи още министърът. Те са с идентичен почерк и профил на престъплението. Вече има и достатъчно свидетелски показания в тази посока:

"Като сложим и още две стрелби, които са за Джованито, "варненският бизнесмен", знаете и за Куката в Плевен. Това неглижиране, което го видяхме по "Килърите" в Апелативния съд в София, вече сме удовлетворени, защото хората са там, където им е мястото".

Според Цветанов не бива да се прави драма от това, че съдът пуска част от задържаните при полицейски акции, тъй като разследванията и операциите по тях продължават.

Сред основните приоритети на Цветанов са законодателни промени в Закона за МВР, които предимно касаят влизането на страната ни в Шенгенското пространство. Ще бъдат направени и козметични промени, свързани с реформа в структурата на министерството, посочи министърът.