Георги Тронков
Георги Тронков / cik.bg
Безработицата във Вълчи дол, която е над 20 %, е най-големият проблем за общината. Това заяви в ефира на Дарик новоизбраният кмет Георги Тронков. Като досегашен председател на Общинския съвет той смята, че е запознат с обстановката. Негов приоритет до края на мандата му ще е приключването на проекти за 18 млн. лева в пътната и образователната инфраструктура.

„Хората масово напускат Вълчи дол заради липсата на поминък и отиват на гурбет. Единствено е развито зърнопроизводството, в което обаче са ангажирани малко хора. Навремето имаше зеленчукови градини и животновъдство, което се надявам да се възроди”, коментира Тронков. 

Годишният бюджет на Вълчи дол е около 7 млн. лв., от които половината сума е за функция „Образование”. 

„Благодаря за доверието, което ми гласуваха моите съграждани. Ще дам всички от себе си, за да го оправдая. Приемам изборния резултат като отговорност. Проведохме много позитивна кампания, която фокусирахме върху срещите с хората. Знам колко е важно да си в непрекъснат контакт с гражданите. Винаги съм се вслушвал в техния глас като общински съветник и председател на Общинския съвет вече втори мандат. Ще продължа да го правя и като кмет”, коментира Георги Тронков.

В оставащите две години до края на мандата той се ангажира да продължи започнатото, като реализира успешно предприетите проекти за обновяване на инфраструктурата и подобряване на средата за живот във всички населени места в общината.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Вълчи дол Георги Тронков получи подкрепата на близо 60% от избирателите (2661 гласа).