Георги Манасиев и Боян Тошев остават в ареста
Георги Манасиев и Боян Тошев остават в ареста / БГНЕС
Дежурен състав на Софийския градски съд (СГС) наложи мярка задържане под стража на прокурорите Боян Тошев и Георги Манасиев и на варненския бизнесмен Владислав Марчев.

Магистратите са обвинени в подкуп, след като стана ясно, че варненският прокурор Георги Манасиев е дал 1500 евро на софийския си колега, за да бъде назначен за районен прокурор в морския град.

Мерките на Манасиев, Тошев и на бизнесмена Владислав Марчев бяха гледани от дежурния състав на СГС при закрити врата. Това стана по искане на двамата прокурори да не бъдат снимани.

Двамата бяха обвинени за подкуп, след като миналата седмица стана ясно, че варненският прокурор Георги Мансиев е дал сумата от 1500 евро на софийския си колега Боян Тошев от Върховната касационна прокуратура, за да му съдейства да бъде назначен за шеф на Районната прокуратура във Варна.

По-късно по случая беше задържан и бизнесменът Владислав Марчев, за когото се знае, че е посредник между двамата прокурори.

По информация на прокуратурата Марчев е присъствал на срещата между двамата прокурори в заведение, близо до сградата на прокуратурата в столицата.

Според източници на Дарик цялата сума на подкупа е била близо 15 000 евро, а споменатата от прокуратурата сума от 1500 евро е била само една вноска. Определението на Софийския градски съд подлежи на обжалване.