/ БГНЕС
Голяма част от приватизираните предприятия в България не са стрували нищо, тъй като през 1997 г. страната беше във фалит. Това заяви в студиото на Дарик председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов, според когото твърденията, че големи активи са продавани на ниски цени, са измама. Според партийния лидер това било причината хората да живеят с усещането, че собствеността е била разпределена несправедливо. 

Предложената от ГЕРБ промяна в Конституцията, с която да отпадне давността за разследване на свързаните с приватизацията престъпления, Атанасов определи като нонсенс. Той предположи, че този ход се прави, за да се намери работа на антикорупционния орган, който предстои да бъде създаден. 

Еднаквата оценка за модела „Борисов” ще е базата на новото дясно обединение, в основата на което ще бъдат ДСБ и „Да, България”. 

„Трябва да имаме еднаква оценка за начина, по който се упражнява властта. При Борисов бяха обезличени българските институции и на първо място - парламентът. Борисов еднолично разпределя общите ни пари, той се занимава само с това. А парите се разпределят в тесен кръг на олигархията и затова след 10 години членство в ЕС само Албания от балканските страни е след нас по жизнен стандарт. През 2014 г. влязохме в правителството със съзнанието, че в коалиция ще имаме ролята на намордник на корупционните намерения на ГЕРБ. Твърде рано обаче установихме, че не може да изпълним тази цел и се оттеглихме след отказа за съдебна реформа. Напуснахме доброволно властта, а не бяхме изхвърлени от нея”, коментира Атанасов. 

Според лидера на ДСБ президентът Румен Радев е неадекватен като политик и имитира образ на борец срещу корупция. Поведението му обаче било лицемерно и пример за това според Атанасов е подписването на указа за назначаването на Младен Маринов за главен секретар в МВР въпреки медийни информации за негови връзки с подземния бос Мето Илиенски. 

Атанасов определи депутата на БСП проф. Иво Христов като човек със сталинистко мислене. На срещата, на която произнася реплика за „дебилите”, той говорил с възхищение за съветския вожд. Отговорна за неговото напускане на политиката обаче била Корнелия Нинова.  БСП нямат морално право да искат вот на недоверие на правителството, смята лидерът на ДСБ.