Гала концерт представя традиционна китайска музика
Гала концерт представя традиционна китайска музика / netinfo

Гала концерт "Пролетен празник" България 2016 ("Весела Китайска Нова Година") ще се проведе тази вечер от 19:30 часа на сцена Филиал на Драматичния театър. Специално за публиката пристигат световно известни маестро-изпълнители на традиционна китайска музика на инструментите пипа и ърху. Ще бъдат представени изпълненията „Празникът на район Баинголин” (Вътрешна Монголия), „Пролетен цвят озарява планината Тиеншан” (Уйгурско етническо малцинство, автономен регион Синдзян), Два стиха от планините на поета „Хълмът Хуа-дзъ” и „На раздяла с езерото Чи” и други.

На концерта ще присъства делегация от Посолството на Китайската народна република в България, начело с културния съветник г-н Ин Яли. От 18:30 часа във фоайето на зала "Филиал" ще бъдат представени традиционни китайски занаяти – калиграфия, рязане на фигурални хартии, традиционно китайско рисуване.

Организатори на празничния концерт са Министерство на културата на КНР, Посолство на КНР в България и Провинциално правителство на Хъбей със съдействието на Институт „Конфуций“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.