Футболът - перфектното развлечение за жени
Футболът - перфектното развлечение за жени / netinfo
Веднъж на 4 години светът определя властелина на футбола. Веднъж на 4 години светът се разделя на две – мъже и жени.

На пръв поглед светът в момента изглежда така: Мъжете препиват с бира, радват се на техните си, мъжки компании, крещят до премала в подкепа на своите или пък ругатни по адрес на съдията или противниковия отбор. В същото това време жените скучаят, изпадат в депресия заради това, че не им обръщат внимание, четат розови романи или гледат сапунки.

Нещата обаче изглеждат така само на пръв поглед.

Аз, като жена, мога да ви кажа, че истината е друга. Да, има мъже, които са обсебени изцяло от футболните страсти, но има и такива жени. Да, има жени, които нямат търпение да приключи поредната футболна лудост, но… има и такива мъже.

Футболът може да се играе само от мъже (поне този на мондиала), но се наблюдава и от жени. Забележете трибуните по германските стадиони. Фенките стават все повече. Забелязват се не само фамозните футболни съпруги… Жените, почитателки на фубола, се множат прогресивно.

Немислимо е например бразилка да не се вълнува от футбол… Че каква бразилка ще е, ако само самба има в главата й. Както разбрахме, в Гана вече е учредено движение на жените, които обичат футбола. Нищо чудно в сдружението усилено да са бъркали африкански магии за победи. Знаете, че африканките са “вещи в занаята”…

И тука ще използвам едно клише, за което предварително се извинявам. Футболът може да е от мъжки род, но топката е от женски. Така че във футбола без жени не може. Освен това, мъжете може и да разбират повече от футбол, но жените разбират повече… от футболисти.

Достатъчно е в женска компания някой да попита кой е любимият ви футболист… и ще чуете следното:(Чуй звуковия файл)

Докато запълвате празнината от топло мъжко отношение в козметичния салон, трябва да знаете, че точно там, в салоните за красота, можете да проведете много авторитетен разговор за футболистите, като този, който чухте преди малко.

Аз пък си падам по Дида. Ама това не е някоя си там Дида, не си мислете такива неща с това подсъзнание. Дида е вратарят на Бразилия. Мога да назова още няколко десетки, които не са за изхвърляне. Но ще спра дотук, за да не издавам докрай пристрастията си.

Накрая само ще ви кажа защо жените все пак харесват футбола. Защото в продължение на 90 минути могат да гледат двадесет и двама истински мъже да се бият само за една топка. И да се радват, когато вкарат… А като прибавим съдиите и треньорите, които във всички случаи са “стойностни” мъже, нещата стават сериозни.

Скъпи дами, крайно време е да осъзнаем, че футболът може да бъде перфектното женско развлечение. На терена винаги се намира поне един, който да е обект на фантазии. Дори Роналдиньо или пък Уейн Руни, които иначе не са с перфектна външност. Когато мъже се борят за надмощие, при всички случаи е секси.