Фотоизложба за деня на театъра представя лицата на варненската трупа
Фотоизложба за деня на театъра представя лицата на варненската трупа / netinfo
Фотоизложба за деня на театъра представя лицата на варненската трупа
85415
Фотоизложба за деня на театъра представя лицата на варненската трупа
  • Фотоизложба за деня на театъра представя лицата на варненската трупа

"T – EМПАТИЯ" е наречена театралната фотоизложба, която ще бъде открита в 18.00 ч. на 27 март – международния ден на театъра. Авторът й Веселин Василев представя лицата на Варненския драматичен театър в неговия 95-ти творчески сезон. В интервю за Дарик фотографът разказва, че актьорите са представени в особена роля – играейки себе си.
Художествените портрети ще бъдат подредени в Ротондата на варненския театър (фоайе първи балкон, Основна сцена).

”Чрез изкуството авторът субективно предава концентрираната същност на обекта на творбата с различни изразни средства. Така че тя, творбата, представя автора в не по-малка степен, отколкото самият обект. И колкото по-пълно и непосредствено той е попил, усетил и проникнал в битието на това, което интерпретира, толкова по-въздействащо – осъзнато или не, е произведението за зрителя.

Това ме провокира и води във фотографията. Усетът, досегът до вътрешния свят на модела, който, при все че създава външния му свят, нерядко е заключен дълбоко - е и вдъхновението ми в настоящата изложба. Ето защо за заглавие ми допада понятието емпатия, което най-всеобхватно обема пълното съпреживяване на емоциите на другия.

Така, в духа на закачката и провокацията, която присъства във фотографиите, и в общия театрален контекст, се роди „Т-емпатия” - театралната фотоизложба.”

Какво още споделя за изложбата си фотографът Веселин Василев, чуйте в прикачения звуков файл.