Форум събира водещи дерматолози от цялата страна
Форум събира водещи дерматолози от цялата страна / Sofia Photo Agency, архив

Десетата национална научно практическа конференция „Пролетни варненски дерматологични дни“ ще бъде открита в курорта „Слънчев ден“. Тя ще продължи до 10 април. В тридневния форум ще вземат участие над 350 водещи български дерматолози, специализанти, студенти, както и чуждестранни специалисти. Ще бъдат представени 53 научни доклада и демонстрации на клинични случаи, презентации на нови продукти в областта на дерматологията, естетичната медицина и козметиката.

Фокус на конференцията ще бъдат социално значими заболявания, както и нови цели, нови терапевтични подходи и биологични средства за лечение на тежки форми на псориазис и възможностите за реимбурсиране от НЗОК.

Подробно ще се обсъдят лабораторната диагностика на заболяването сифилис, иновативни решения в областта на фотопротекцията на кожата, естетичната дерматология и лазертерапията.

За първи път ще бъде представено изследване относно възприемчивоста към често срещани инфекциозно-алергични заболявания на класически демографски общества и техните поколения от смесени бракове.