Форум на Съвета на Европа се открива в „Ривиера”
Форум на Съвета на Европа се открива в „Ривиера” / netinfo
Двудневен форум на Съвета на Европа се открива днес в курорта „Ривиера”. Участие в него ще вземат националните координатори по инициатива “Европейска седмица на местната демокрация “. Тя трябва да определят плана за провеждане на събитието, което по график ще бъде през октомври.

Специално за форума във Варна пристигат Антонела Канолати – директор на Конгреса на местните и регионални власти към съвета на Европа, Кейт Уайтмор – председател на институционалната комисия на Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа. Участие са заявили също Владимир Чечот - държавен секретар на Министерството на външните работи на Словакия, Сергиу Татаров – зам.-министър на Министерството на публичната администрация на Молдова.

От българска страна се очаква в работата на конференцията участие да вземат министърът на икономиката Петър Димитров и зам.-министърът на външните работи Любомир Кючуков. Приветствия към гостите ще отправят кметът на Варна Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов.