Фолклорна трупа №1 в света с втори концерт във Варна
Фолклорна трупа №1 в света с втори концерт във Варна / netinfo
Виртуозите на фолклорното шоу – танцьорите от Академичния ансамбъл „Игор Моисеев” ще танцуват за втори втори път за варненци, след концерта си в морската столица снощи. Концертът на фолклорна трупа №1 в света е с начален час 19 в Спортна зала

Звездите на танца , които са популярни по цял свят със своите вихрени скокове, пищни костюми и ефектно светлинно шоу, дойдаха край морето след посещение на връх Шипка и Етъра. Така маршрутът им се вписва в посвещението на концерта - 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Трупата е отседнала в комплекс „Слънчев ден”. Организаторите на турнето им от „Арт БГ” разкриха, че в обедното меню на руснаците задължително присъства супа от броколи с крутони, вечерите са предимно рибни, а алкохолът е само чаша вино, и то след концерт. Харесали им българските вина от Преславския край.

Основното питие на руските танцьори е чаят. Откритието им от гостуването у нас е българският планински чай – по 5-6 чаши на ден възстановяват силите на неуморните изпълнители. Чаят и огромните количества кюстендилски череши постоянно съпътстват трапезата им.

За варненци легендарният руски ансамбъл е подготвил поздрав за 24 май – „Шопска сюита”- едно от най-трудните изпълнения в танцовата традиция на България. Грандиозното шоу на знаменитостите от Москва ще покаже и танци на народите от Латинска Америка, Гърция, Египет, Украйна и още много страни по света.