Флашмоб поставя началото на нова грамада пред общината
Флашмоб поставя началото на нова грамада пред общината / Снимка: Фейсбук, група „За Морската”
Флашмоб, озаглавен „Грамада на недоволството пред Община Варна”, ще се проведе от 18.00 часа тази вечер пред сградата на местната управа.

„Призоваваме за издигане на нова Грамада пред Община Варна. Който може, да мине и да остави камък”, обявиха организаторите - фейсбук общността „За Морската”.

Недоволни сме от грижата на нашите власти към нас. Те не ни опазват! Газенето на велосипедисти и пешеходци – по тротоари и пешеходни зони – стана епидемия”, се посочва в поканата за флашмоба.

Искаме безопасен живот! Искаме справедливост! Искаме спазване и прилагане на законите. Искаме спиране на незаконните гонки със залагания, провеждани без притеснения пред очите на полицията. Искаме вдигнати пешеходни пътеки на проблемните места и булеварди, искаме ограничителни колчета по тротоарите. Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”. Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна”, заявяват още организаторите на протестната акция.

Пред общинския билдинг на бул.”Осми приморски полк” 43 вече имаше една грамада от камъни. Тя се появи по време на февруарските протести във Варна през 2013 г., след самозапалването на Пламен Горанов. Грамадата беше разчистена в началото на 2016 г. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК