Фирмите ще чистят сняг и през нощта
Фирмите ще чистят сняг и през нощта / Дарик Варна, архив

Въпреки усложнената метеорологична обстановка в момента всички пътни артерии във Варна са проходими при зимни условия, съобщават от общината. Екипи на трите фирми по снегопочистването ще работят и през нощта заради силния снеговалеж, който според синоптичните прогнози ще продължи до сутринта. С приоритет се поддържа проходимостта на подходите към социалните заведения, болниците, здравните центрове, детските ясли и детските градини във Варна.

Заради застудяването община Варна настани 48 бездомници в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”, а други 10 са приютени в католическата църква.

Освен общината, ангажименти към почистването на снега имат и жителите на града. Съгласно Наредбата за обществения ред в община Варна собствениците и наемателите на търговските обекти и обществени сгради са длъжни да почистят снега от прилежащите им тротоарни площи и да осигурят достъп до тях. Същите задължения имат и гражданите по отношение на подходите към жилищните сгради. Утре служители на община Варна започват проверки за спазването на наредбата и на нарушителите ще бъдат съставени актове.